ÚLTIMES NOTÍCIES

Planificació del Cabanyal

L’HO / Albert Clemente.- En POBLE, hem llegit en estupor en el diari El Pais Comunitat Valenciana que l’ajuntament de Valéncia, a través de la fundació municipal Inndea, ha tret a concurs el pla que marcarà el futur planejament del Cabanyal-Canyamelar, el qual podria ser extensible ad uns atres barris. L’actuació, sense ser illegal, és un fet molt poc usual i contradictori en l’estil, supostament transparent i participatiu, que vol marcar l’actual equip de govern.

Molts ciutadans, cabanyalers i no cabanyalers, nos hem alegrat enormement al saber de la voluntat per a actuar en un barri tan degradat, desterrant definitivament la solució de l’ampliació de l’avinguda Blasco Ibañez. No obstant, despuix de tants anys, sense cap d’actuació, pareix una mida massa urgent i fosca. Es podria pensar que es tracta d’una adjudicació directa. Se pot argumentar que una volta estiga tot el planejament redactat s’obrirà un determini d’alegacions i que llavors hi haurà participació pero trobem a faltar una major sensibilitat en el procediment. Hi han associacions i colectius veïnals que han vingut lluitant molts anys pel barri per a acabar veent com s’actua com lo que es criticava al PPCV, fer les coses de manera sumària, opaca i en una evident falta de diàlec

De fet, els veïns del Cabanyal no estan molt satisfets en la decisió i dubten de que en tan poc de temps es puga fer un bon treball, a no ser clar, que estiguera assignat ya de bestreta… no ho dic yo, es pot deduir dels entrecomillats de la noticia citada de diferents arquitectes i estudis que no veuen gens clara la situació.

La rehabilitació integral del barri del Cabanyal-Canyamelar és urgent i important, per la mateixa raó, ha de contar en la participació de totes les parts que puguen aportar, sobre tot de dins del barri, pero també del restant de la Ciutat que respecten la seua configuració com a Poblat Mariner. Tot l’estalvi de temps que ara es pretenga, es consumirà després en alegacions de veïns i colectius descontents en l’arbitrària i discutible forma en la que s’està gestionant el procediment. Esperem, per coherència en el seu programa electoral, que l’actual equip de govern municipal recapacite en els seus modos d’actuar, tan lluntans de lo que pregonaren en campanya.

Albert Clemente és participant de Poble Democràtic Podem

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: