ÚLTIMES NOTÍCIES

Som Valencians llamenta el totalitarisme de l’Alcalde de Meliana

Som Valencians llamenta el totalitarisme de l’Alcalde de Meliana que ha rebujat escriure en el “Llibret” de les festes de Sant Isidro de les pedanies de Roca-Cuiper, per estar escrites en les Normes ortografiques de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, conegudes com “Normes d´El Puig” i rebuge recolzar la Llengua Valenciana, equiparant-se en la portaveu de Ciutadans Carolina Punset

Per a Rafa Medina, responsable de la Comissio de Llengua, Cultura, Festes i Deport de “Som Valencians”, l’Alcalde de Meliana, Josep Riera de Compromis, deu estar al costat dels seus veïns, sense sectarismes, ya que la llengua i la cultura son de tots, i no es pot censurar, discriminar o menysprear a ningu per usar la Llengua valenciana, o les Normes d´El Puig.

Som Valencians recorda que l’Estatut d’Autonomia valencià va ser aprovat en 1982 en Normes d´El Puig, i que la Real Academia de Cultura Valenciana o l´Institut d´Estudis Valencians, que normativisen el codic ortografic valencià en les Normes d’El Puig, son entitats centenaries, i en una llarga tradicio en defensa i difusio de la cultura valenciana.

Aixina mateix, Som Valencians espera que l’Alcalde de Meliana no intente coaccionar des de l’Ajuntament als festers ni pose traves administratives ni dificulte el desenroll de les festes, pel simple us de la llengua valenciana, ya que estaríem tornant a epoques de repressio i censura mes propies del franquisme i regimens totalitaris, que d’una democratica oberta i plural.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: