ÚLTIMES NOTÍCIES

Paterna pagarà 600.000€ pel proyecte Auditori que va adjudicar Agustí “de manera illegal”

L’Ajuntament de Paterna deurà pagar 600.000 euros pels treballs de redacció del proyecte tècnic de l’Auditori de Música que l’exalcalde ‘popular’ Lorenzo Agustí va adjudicar a un despaig d’arquitectura “de manera illegal” en març de 2009 i per els que actualment està acusat d’un delicte de prevaricació administrativa per el que la Fiscalia li demana nou anys d’inhabilitació.

El consistori ha fet pública està obligació de pago després de rebre una sentència del Jujat de lo Contenciós Administratiu número 6 de Valéncia en la que es condena a l’Ajuntament a pagar esta suma de diners pels treballs que l’anterior equip de govern va contraure en este despaig d’arquitectes en contractar-los, sense el pertinent concurs públic, els proyectes tècnics per a l’eixecució de les obres de construcció de l’Auditori de Música de Paterna.

Des del consistori s’ha explicat que la cantitat a indemnisar és el resultat de la suma dels 538.635,60 euros corresponents a la redacció del proyecte tècnic, els 53.450,15 euros d’interessos llegals i els 1.800 euros de les costes processals.

L’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha precisat que ya s’ha posat en contacte en els responsables del despaig d’arquitectura demandant per a mantindre en ells una reunió i acordar conjuntament la forma de donar compliment a esta obligació de pago judicial que menys dolosa resulte per a les arques municipals.

Sagredo també ha senyalat que este més de mig milló d’euros “és un dels primers heretages enverinats que els paterners reben de la gestió de l’anterior equip de govern del PP” i ha tornat a llamentar que “siguen els ciutadans els que, una volta més, acaben pagant les illegalitats dels seus anteriors dirigents”.

Aixina mateix, l’alcalde ha afirmat que “d’haver-se adjudicat este proyecte per mig de concurs públic no només s’haguera complit en la llegalitat, sino que hagueren pogut concórrer més empreses i s’haguera adjudicat a l’oferta més ventajosa econòmicament”, ha subrallat.

Per últim, Sagredo ha recordat que varen ser els socialistes els que varen denunciar davant la Fiscalia Anticorrupció la “illegal” adjudicació d’este proyecte tècnic de l’Auditori que, segons arreplega el ministeri públic en la seua última resolució, l’exalcalde va adjudicar “sense sometre-ho a control ni fiscalisació” com establix la contractació pública i al marge d’informes contraris per part de la intervenció municipal.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: