ÚLTIMES NOTÍCIES

LA UNIÓ alerta al Ministeri d’Agricultura del creixent aument de les importacions d’arròs en la UE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LA UNIÓ de Llauradors ha alertat al Ministeri d’Agricultura de l’aument de les importacions d’arròs en la Unió Europea junt a una forta caiguda dels preus en tot l’àmbit internacional.

Varis representants de LA UNIÓ s’han reunit en la subdirectora general de Cultius Herbácis i Industrials del Ministeri d’Agricultura, Susana Humanes, per a tractar la situació per la que travessen els cultius de cereals, oleaginoses, proteaginoses i arròs, en especial menció a la situació dels mercats tant comunitaris com a mundials.

Les importacions d’arròs dels paisos denominats EBA (acrònim en anglés de Tot Menys Armes), especialment de Myanmar (antiga Birmania), han aumentat de forma considerable. En els dos últims anys ha passat d’exportar a la Unió Europea 11.731 tonellades en la campanya 2012/2013 a 128.916 tonellades en la campanya 2013/2014. Camboya també ha aumentat les exportacions de manera significativa, de les 108.286 tonellades de la campanya 2011/2012 a 251.302 tonellades en la campanya 2013/2014. Cal recordar que les importacions que es realisen d’estos paisos es fan en 0% d’aranzel i sense contingent.

Si a açò afegim la caiguda dels preus internacionals (al voltant de 150 €/ tonellada en els últim quatre anys) i l’aument dels costs de producció, de més d’un 40% en el mateix periodo, el resultat és la falta de rendabilitat del cultiu, per lo que si no es remedia esta situació la superfície d’arròs seguirà baixant en els pròxims anys.

LA UNIÓ ha propost al Ministeri aumentar el preu d’intervenció per a salvaguardar els interessos dels productors per l’aument sense control de les importacions, al mateix temps ha denunciat que el mercat de l’arròs, tant blanquejat com en clafoll, funciona en la pràctica com un monopoli i ha solicitat al Ministeri que vigile estes pràctiques illegals.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: