ÚLTIMES NOTÍCIES

El juny més plujós en la zona de l’aeroport de Manises des de 1966

Les tormentes que s’han registrat estos dies en diversos punts de la Comunitat Valenciana, han segut especialment significatives en vàries zones com la de l’aeroport de Manises , en 110 litros per metro quadrat acumulats entre el passat dissabte i el dilluns. Aixina, en tres dies de tormenta, juny de 2015 s’ha convertit en el més plujós de la série històrica –des de 1966– en esta zona.

Aixina ho explica en Twitter l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que indica que hi ha dos zones on s’han superat els cent litros per metro quadrat, la zona de costa de Benicarló, i la zona oest de l’àrea metropolitana de Valéncia.

Com a eixemples, cita que en l’aeroport de Manises s’han acumulat 110,6 litros per metro quadrat i en Quart de Poblet, 103,2 litros per metro quadrat en vàries tormentes el dissabte i el dilluns.

Aemet destaca que juny de 2015 supera ya a este mateix més de 1973 –que va acumular 100,7 litros per metro quadrat–, que fins ara era el juny més plujós de la série en l’aeroport, és dir des de 1966.

En esta semana de tormentes s’han registrat més de 40.000 rajos en la Comunitat Valenciana i zones pròximes, molts d’ells en la mar. L’activitat convectiva es nutrix en part de la calor acumulada en mar, lo que ha provocat un descens de la temperatura superficial d’este. Aixina, s’ha passat dels més de 24 graus que es registraven el dia 9, fins a menys de 22 graus de hui, segons Aemet.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: