ÚLTIMES NOTÍCIES

AVA-Asaja reclama als partits una conselleria centrada en l’agricultura i gestionada per experts

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja) ha reclamat als partits polítics que estan immersos en el procés de negociació per a la composició del nou Govern valencià una conselleria centrada en l’agricultura i gestionada per experts.

En un comunicat, l’organisació considera “absolutament imprescindible” que la futura conselleria estiga centrada en les activitats agropeqüaries, “enteses des d’una perspectiva empresarial, objectiva i responsable” i gestionada per “acreditats especialistes en la matèria, màxime quan estem parlant d’un sector que travessa una profunda crisis que es prolonga des de fa décades”.

Des de AVA-Asaja han demanat a estes formacions que “no perguen de vista l’enorme importància que té el sector agropeqüari en térmens econòmics, mijambientals i socials i obren en conseqüència”.

Aixina, han fet una crida tanta al futur Consell, com al conjunt dels partits polítics valencians en representació en les Corts, a que “negocien i elaboren de forma consensuada un programa estratègic per al camp valencià, que servixca com a full de ruta de cara als pròxims 20 anys, més allà dels canvis i balancejos polítics”.

L’organisació ha remarcat que “no pretén en absolut clavar-se en batalles partidistes ni entrar en terrenys de polítiques internes que en res li pertoquen”.

“HI HA MOLT EN JOC”

L’organisació ha apuntat que, “senzillament, és conscient de que hi ha molt en joc, de que en el marc de les negociacions per a formar el nou govern de la Generalitat confluïxen i conviuen distintes corrents i sensibilitats”.

Per este motiu, considera que “cal establir i delimitar en total claritat quins són els assunts i problemes fonamentals de l’agricultura valenciana en la fi de que puguen ser degudament abordats i solucionats pels rectors d’eixa nova conselleria”.

Per a AVA-Asaja, el mig ambient, el canvi climàtic i l’ecologia són qüestions “importants i deuen ser contemplades, pero no per això pot perdre’s de vista que l’agricultura valenciana és, pese a les dificultats que travessa, una agricultura moderna, bolcada als mercats i a l’exportació”.

En este sentit, manté que “eixa realitat, que constituïx el núcleu central de la seua potència i del seu entramat econòmic, no pot vore’s relegada a un pla secundari en ares de concedir major protagonisme a atres àmbits relacionats indirectament en l’activitat agropeqüaria”.

“FER-HO SERIA UN ERROR IMPERDONABLE”

Al seu juí, “fer-ho seria un error imperdonable, sobretot quan entre els partits que participen en les negociacions, un d’ells arreplega en el seu programa gran part de les reivindicacions del sector”, en plantejaments “frut del consens i la negociació en totes les organisacions representatives d’este sector”.

AVA-Asaja considera que eixos factors “deuen ser molt tinguts en conte i degudament valorats” a l’hora de dissenyar la nova conselleria d’agricultura, que “deu estar dirigida per reconeguts experts en temes agraris i ganaders”, insistixen les mateixes fonts.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: