ÚLTIMES NOTÍCIES

Nous temps, velles formes i cent dies de cortesia

L’HO / Paco Tarazona.- Acabades de constituir les corporacions municipals, és d’educada obligació felicitar als nous governs municipals, donant-los cent dies de cortesia per a que s’assenten en els ajuntaments. Consistoris des dels que han de començar a dissenyar i desenrollar les llínies mestres de les seues accions eixecutives. Esta noblea en les formes no és obstàcul per a que nos cride poderosament l’atenció vore com es reproduïxen velles formes de fer política. L’alternança temporal en el càrrec d’alcalde o la necessitat de lliberar ad algun regidor del partit en manco recolzament en vots pero peça indispensable per a obtindre el poder front ad atres possibilitats que no sumen més que majories simples han segut més freqüents que la busca de les similituts en els principals punts programàtics, punts que apenes han arribat a publicitar-se a qui més interés té en conéixer-los, la pròpia ciutadania.

Resulta particularment curiós cóm, en eixemples en municipis de l’Horta als que arriba este mig de comunicació, la nova formació, teòricament naixcuda per a acabar en la casta i els seus privilegis, permeta que els seus regidors negocien lliberacions, més o manco totals, com a contraprestació pel vot que favorixca l’acort de govern. Les depauperades arques municipals veuen aixina com deixen eixuts, més encara, els seus fondos, aportats per l’esforç d’eixa mateixa ciutadania desinformada, per a salvar la coacció aritmètica i no per a millorar l’eficiència en la gestió.

Este procedir desilusiona les llegítimes ànsies de regeneració sociopolítica, interferix negativament en el ciutadà al que més que provablement li repercutiran estes mides en forma de més pressió fiscal, al temps que generen frustració i pessimisme a l’interpretar d’estos fets que, en el fondo, tots els representants públics són iguals i la pretesa transparència passa a un segon pla com a recurs argumentatiu carent de contingut.

Davant d’estos fets, des de POBLE, comencem des de hui a fer una oposició responsable, i constructivament crítica. Esperarem eixos cent dies per a fer públics els nostres primers anàlisis de les gestions municipals. No obstant, creem que no cal esperar eixos cent dies per a continuar criticant vicis denunciats fins a l’embaf de lo que es pot nomenar l’Ancien régime i que llunt d’erradicar-se continuen sent el modus operandi dels càrrecs electes.

Paco Tarazona
Participant de POBLE

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: