ÚLTIMES NOTÍCIES

Les brigades forestals d’Imelsa intensifiquen la vigilància en estiu

L’increment del risc d’incendis forestals que comporta l’estiu es traduïx, en les brigades forestals de Imelsa, en un increment de les hores dedicades a la vigilància per a minimisar l’impacte dels múltiples conats d’incendi que es produïxen en esta época de l’any.

Les brigades conten en punts de vigilància en punts alts de la província de Valéncia que els permeten avistar una gran cantitat de terreny, i d’eixa manera poder detectar fums sospitosos que pogueren desencadenar en incendis forestals.

En cas de localisar un conat, les brigades, en funció de les característiques del fum, es posen en contacte en els demés mijos competents en la lluita contra el fòc, ademés de desplaçar-se al lloc de perill per a actuar en cas necessari.

Vigilància i Previfoc

En els mesos d’estiu, la conselleria de Governació establix cada any la Campanya de Prevenció i Extinguiment d’incendis forestals, coneguda com Previfoc, que per a les brigades de Imelsa supon un canvi en la distribució del treball diari: de matí es realisen llabors normals de silvicultura, i en horari vespertí es dediquen exclusivament a la vigilància.

Açò és aixina, segons el gerent de Imelsa, Rafael Soler, “perque per la vesprada és encara més important minimisar el temps de resposta davant un incendi forestal, ya que els mijos d’extinguiment aéreus no poden treballar de nit i les primeres hores d’evolució són fonamentals per a que el fòc no es descontrole”.

En este sentit, el coordinador general de les Brigades Forestals de Imelsa, Salvador Ros, indica que “tan important és tindre el mont net com poder respondre en contundència en cas de conats; per això, llevat de que la conselleria de Governació decrete alerta 3 per risc extrem d’incendis, els brigadistes continuen en estiu realisant llabors de silvicultura preventiva diàriament”.

El periodo Previfoc supon aixina mateix la prohibició de cremes agrícoles en tots els casos. Ademés, si es decreta el nivell 3 de prealerta per incendis forestals, també queda restringida la possibilitat de realisar qualsevol tipo de fòc en el mont, incloses les zones habilitades.

En estos casos, les brigades de Diputació reforcen la seua llabor de concienciació a la ciutadania, informant de les prohibicions si les hi haguera, i donant consells per a minimisar el risc d’incendi.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: