ÚLTIMES NOTÍCIES

Un canvi en la Llei Electoral Valenciana

L’HO / @jaume_hurtado

L’HO / @jaume_hurtado

Fa uns mesos, des de Som Valencians varem propondre un canvi en la Llei Electoral Valenciana. Per una banda defeniem la necessitat de separar l´elecciodels diputats de les Corts Valencianes de les eleccions per a triar al President de la Generalitat, en comicis electorals diferents en la forma (votacio a dos voltes per a triar al president de la Generalitat) i en el temps, es a dir es triaria al President de la Generalitat, 2 anys despres de renovar als diputats de les Corts.

Tambe apostavem per eliminar la barrera del 5%, implantar les llistes obertes, l´obligacio de primaries en tots els partits politics valencians, i que estes primariesper a triar als candidats foren organisades i controlades per la Junta Electoral Central, evitant la manipulacio per part dels “aparatos” dels partits.

El temps nos dona la rao. Les ultimes llegislatures, les Corts Valencianes no han controlat l´accio del Consell, per ser la majoria del parlament valencià i el President de la Generalitat del mateix partit. I ara nos trobem en una situacio diferent pero igual de dificil: 5 partits en el parlament, ningu te una majoria suficient per a Governar.

Per atra banda constatem que passades les eleccions, els dirigents dels partits obliden als votants, i inclus als militants. ¿Valencia en Comu, la marca de Podemosha reunit els seus circuls per pulsar l´opinio de les seues bases en materia de pactes post-electorals? No consta. ¿Compromis o PSPV han fet primaries i/o assamblea per a definir el possible pacte de govern? No consta. Tot lo contrari, en lloc de parlar de programa, els actors de les negociacions especulen, i llançenglobos sonda per a tantejar a l´adversari (i possible soci de govern…) medint les seues opcions i la possible quota de poder. En l´atra vorera, els militants de Ciutadans ho tenen mes facil a priori,…es fara lo que diga la cupula del partit des de Barcelona.

El canvi politic, la renovacio i regenaracio de les institucions es fara unicament canviant la Llei Electotal Valenciana, soles aixina podrem tindre una democraciareal. Des de Valencia podem canviar les coses i ser pioners, tambe en eficacia democratica.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: