ÚLTIMES NOTÍCIES

Un total de 3,6 millons de valencians, cridats a votar en les “eleccions més tecnològiques” de la història

Un total de 3.609.224 valencians estan cridats a participar este dumenge en les eleccions municipals i autonòmiques “més tecnològiques” de la història de la Comunitat Valenciana i en les que 20.300 persones conformaran el dispositiu electoral.

Per a estos comicis s’han inscrit en el cens 3.592.568 ciutadans de la Comunitat Valenciana –1.242.532 d’Alacant, 414.992 de Castelló i 1.935.044 de Valéncia–, mentres que en 2011 varen ser 3.484.597 –1.196.261 d’Alacant, 408.899 de Castelló i 1.879.437 de Valéncia–, lo que supon un increment de 59.843 nous ciutadans en dret a vot en estes eleccions.

Als ciutadans registrats en el cens valencià se sumen els 87.989 valencians residents en l’estranger inscrits en el CERA –30.227 d’Alacant, 7.312 de Castelló i 50.450 de Valéncia–, segons ha informat Santamaría, que ha presentat este dissabte en la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre el dispositiu especial per a la seguida i control del procés electoral de les eleccions a les Corts, la seguida de les quals es realisarà per primera volta des d’este complex.

L’operatiu estarà compost per més de 20.300 persones: 17.289 membres electorals, 2.606 representants de l’Administració, 170 voluntaris de Creu Roja i 186 agents de la Policia de la Generalitat, als que se sumaran agents de la Policia Nacional, Local i Guàrdia Civil.

Per a estos comicis s’han presentat 63 candidatures –19 per Alacant, 20 per Castelló i 24 per Valéncia– a través de 27 formacions distintes; una sifra que representa un increment de quatre noves candidatures respecte a 2011 –Alacant va contar en 20, Castelló en 15 i Valéncia en 24–.

APP GRATUÏTA PER A SEGUIR LES ELECCIONS

Des de la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre s’arreplegaran les senyes i es difondran en temps real a tots els ciutadans. Destaca com a novetat l’activació de l’aplicació ‘GVA ELECCIONS 2015’ per als sistemes IOS i Android de dispositius mòvils per a que els ciutadans puguen fer seguida de l’escrutini de les eleccions a les Corts d’este 24 de maig.

Esta aplicació mòvil oferirà les senyes comparant-los en els de 2011 en pantalles fàcilment accessibles i es pot descarregar gratuïtament des dels ‘markets’ o tenda d’aplicacions mòvils que conté cada dispositiu.

5.763 TAULES ELECTORALS

La Comunitat Valenciana dispondrà d’un total de 5.763 taules electorals habilitades per a que els electors puguen depositar el seu vot en els comicis locals i autonòmics. D’elles, 2.854 taules electorals estaran localisades en la província de Valéncia, 712 en Castelló i 2.197 en la província d’Alacant. Cada taula conta en un president i dos vocals, aixina com en dos suplents per cadascun d’ells.

Per a les eleccions a les Corts, la Generalitat també ha posat en marcha el procediment de vot accessible que permetrà a les persones en discapacitat visual i que coneguen el sistema de lectoescritura Braille eixercir el seu dret al vot en total independència. Per a estos comicis, i de la mateixa manera que l’any passat, s’han presentat 87 solicituts; 23 corresponen a Alacant, 4 a Castelló i 60 a la província de Valéncia.

TAULES ELECTRÒNIQUES EN TORRENT

Una atra de les novetats d’estes “eleccions tecnològiques” són els 60.000 electors de Torrent que dispondran de Taules Administrades Electrònicament. Un sistema que s’ha implicat en les 87 taules repartides en els 34 coleges electorals d’esta localitat de l’Horta.

Importants és el paper que juguen les noves tecnologies en estos comicis. Un eixemple d’això són les més de 2.244 tablets en les que els representants de les taules electorals realisaran la transmissió de senyes durant tota la jornada electoral, una sifra que supon aplegar a una cobertura tecnològica de prop del 92 per cent de les taules electorals i incrementar un 20 per cent eixa cobertura respecte a les eleccions de 2011.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: