ÚLTIMES NOTÍCIES

Alboraya commemora este dilluns el ‘Milacre dels peixets’

Alboraya commemorarà demà dilluns el Milacre dels peixets en la celebració d’una missa en l’ermita erigida en la desembocadura del Carraixet on, segons una arraïlada tradició popular, es va produir el milacre en l’any 1348.

La festa, que se celebra tradicionalment el dilluns següent a la solemnitat de Pentecostés, tindrà lloc en l’Ermita del Milacre o “dels peixets”, segons ha indicat hui a l’agència AVAN el retor José Vicente Olmos.

Aixina mateix, l’eucaristía que començarà a les 12 hores contarà en la participació de “centenars de veïns d’Alboraya i de localitats pròximes que sempre acodixen”, ha afegit.

Segons arreplega la tradició, en 1348 un sacerdot va perdre la manjarra en les sagrades formes que portava a un morisc, greument malalt en una alqueria, a l’atre costat del barranc del Carraixet. En creuar-ho, les aigües del barranc que baixaven molt creixcudes, varen arrastrar al sacerdot i a la cavalcadura que montava, perdent-se les formes consagrades que portava en ell.

Davant este succés, segons la tradició, els veïns d’Alboraya, vorejant les vores del riu en busca de les sagrades formes, varen observar cóm tres peixos les sostenien en les seues boques. Davant aquell fet prodigiós, “el poble d’Alboraya, en el sacerdot al front, va promoure processons i la construcció en el lloc d’una ermita que hui es conserva encara que molt reformada”.

La marrajada que va contindre les sagrades formes quan es va produir el milacre en el sigle XIV només ix del temple parroquial en la festivitat de Sant Vicent Ferrer per a portar la comunió als malalts a les seues cases, i també en la processó del Corpus que Alboraya celebra el primer dumenge de juliol. Es tracta d’una caixa menuda destinada a contindre les formes consagrades, del sigle XIII, que es conserva en la parròquia.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: