ÚLTIMES NOTÍCIES

Paterna afig una càmara tèrmica a la torre de vigilància de La Vallesa per a previndre incendis

L’Ajuntament de Paterna va aprovar la semana passada en Junta de Govern Local l’adquisició i instalació d’una càmara de detecció d’incendis que s’ubicarà en la part alta de la Torre de Vigilància de la Vallesa per un cost de 22.000 euros. Este instrument per a la prevenció d’incendis és en realitat un sistema compost per dos càmares. La primera d’elles és capaç de detectar focs de calor a una distància superior als tres quilómetros, diferenciant si es tracta o no de fòc. En eixe cas llança una senyal d’emergència advertint al centre de control de Policia Local. La segona càmara permet visualisar des de la pròpia central de Policia el lloc en el que s’ha detectat la senyal, iniciant les llabors de coordinació per al seu extinguiment. El contracte inclou la instalació del sistema en un periodo no superior a dos mesos, per lo que la càmara estarà en funcionament durant el pròxim estiu i conta en dos anys de manteniment i soport tècnic.

Este sistema supon un complement a les llabors habituals de vigilància que es desenrollen durant tot l’any i en especial émfasis en els mesos d’estiu. La càmara permet incrementar la vigilància contra incendis degut a que està operativa les 24 hores del dia durant tot l’any. No obstant com en anys anteriors a partir del pròxim més de juny i fins al més d’octubre la torre de l’encerrellada de les Terreríes tindrà personal que estarà atent a qualsevol possible conat d’incendi. Este tipo de sistema de detecció de focs de calor és el primer que s’instala en el bosc de la Vallesa, i servirà d’experiència per a la futura creació d’una ret de cambres en la que podrien entrar atres municipis de l’entorn del Parc Natural del Turia.

L’Ajuntament de Paterna ya té experiència en la posada en funcionament de càmares inteligents, contant en un sistema de control de tràfic compost per lents capaces de llegir matricules i advertir a Policia Local en el cas de que es detecte un vehícul que es trobe en estat de busca i captura. La càmara tèrmica estarà conectada a este mateix servici per lo que s’ocuparan els mateixos agents que ya treballen en el centre de control.

L’alcaldesa de Paterna ha indicat que “el perill d’incendis és una de les màximes preocupacions veïnals del barri de la Canyada per lo que s’estan desenrollant diverses actuacions per a previndre riscs, sent este sistema de càmares un nou instrument molt important per a la vigilància forestal”. L’alcaldesa va recordar que “sabem per experiència que la immediata detecció d’un conat d’incendis és la clau per a evitar que aplegue a declarar-se un incendi per lo que seguirem aumentant efectius i mijos per a evitar una catàstrofe que va ocórrer fa dos décades”.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: