ÚLTIMES NOTÍCIES

La Comunitat Valenciana aumenta un 14,6% les seues exportacions en el primer trimestre

Valencia ha segut una de les comunitats autònomes que més varen contribuir a la taxa de variació interanual de les exportacions en el primer trimestre de l’any en un 11,5 per cent del total i un 14,6% de creiximent.

En el conjunt d’Espanya, el dèficit comercial va alcançar els 5.524 millons d’euros en el primer trimestre de l’any, sifra un 14,9% inferior a la del mateix periodo de l’any passat (6.494,4 millons d’euros), segons senyes difoses este dimecres pel Ministeri d’Economia i Competitivitat.

Este resultat és conseqüència del creiximent en un 4,4% de les exportacions, que es varen situar en 60.972,8 millons d’euros, la sifra més elevada per a un primer trimestre des de l’inici de la série en 1971, i d’un alvanç de les importacions alguna cosa inferior, del 2,5%, fins als 66.496,8 millons d’euros.

Segons Economia, la retallada dels preus de l’energia va permetre reduir “notablement” el dèficit energètic en el primer trimestre, un 36,4%, fins als 6.882,5 millons d’euros, mentres que el saldo no energètic va registrar un superàvit d’1.358,5 millons d’euros.

En el primer trimestre, la taxa de cobertura es va situar en el 91,7%, lo que supon 1,7 punts més que en els tres primers mesos de 2014 (90%).

Només en el més de març, el dèficit comercial va totalisar 890,6 millons d’euros, un 56,6% menys que en igual més de 2014, en les exportacions creixent al 12,5% i batent un nou récort mensual (23.218,3 millons d’euros) i les importacions alvançant a un ritme de l’11,8%.

GUANYEN PES LES VENDES A LA UE.

En el primer trimestre de l’any, les exportacions espanyoles a la UE varen representar el 65,3% del total, percentage que supera en casi un punt el registrat un any abans (64,4%).

Fins a març, les vendes a la UE i la zona euro varen alvançar un 5,8% i un 5,4%, respectivament. En concret, varen aumentar considerablement les vendes als principals socis comercials, encapçalades per les exportacions a Itàlia, que varen créixer un 10,9%, a Alemània (+8,8%), Regne Unit (+8%) i França (+3,4%).

Les exportacions als paisos no comunitaris varen créixer un 2% interanual en el primer trimestre, representant el 34,7% del total. Entre giner i març, les vendes espanyoles varen aumentar en totes les regions extracomunitaries, llevat en el restant d’Europa.

Aixina, les vendes dirigides a Amèrica Llatina es varen incrementar un 6,7% en el primer trimestre, especialment les destinades a Chile (+30%) i Mèxic (+13,3%), mentres que les exportacions a América del Nort varen progressar un 10,7%, les dirigides a Mig Orient varen millorar un 22,8% i les destinades a Oceanía varen pujar un 58,2%.

Per paisos, Economia ha resaltat el “fort” repunt de les exportacions a Austràlia (+65,3%), Canadà (+48,3%), Corea del Sur (+38,5%), Egipte (+20,1%), Suràfrica (+15%) i Estats Units (+6,6%).

Sobre els principals sectors exportadors, destaca el comportament “molt positiu” del sector de l’automòvil, que va incrementar les seues vendes a l’exterior un 19,5% fins a març. També varen mostrar una bona evolució el sector de manufactures de consum, les exportacions del qual varen créixer a una taxa del 10,4%; el sector de bens de consum durable (+14,5%); el sector d’alimentació, begudes i tabac (+8,3%), i el de bens d’equip (+5%).

Les comunitats autònomes que més varen contribuir a la taxa de variació interanual de les exportacions en els tres primers mesos de l’any varen ser Catalunya, que va contribuir en 1,7 punts, seguida de Comunitat Valenciana, en 1,5 punts; Aragó, en 1,1 punts; i Madrit, en 0,7 punts.

IMPULS DE LES IMPORTACIONS

Pel costat de les importacions, Economia resalta que la millora de l’activitat industrial i l’enfortiment del consum estan impulsant les compres a l’exterior.

D’esta forma, les importacions del sector de bens d’equip varen créixer un 14,6% en el primer trimestre, mentres que les del sector de bens de consum durable ho varen fer un 23,3% i les de sector de manufactures de consum, un 16,6%. Per la seua banda, les importacions del sector de l’automòvil varen créixer a un ritme del 21,3%.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: