ÚLTIMES NOTÍCIES

Jaume Hurtado (Som Valencians): “Els diners dels valencians s’han de quedar en casa”

Jaume Hurtado ha segut la persona triada per a encapçalar la candidatura del partit politic Som Valencians a les Corts Valencianes. Hurtado, Secretari General de la formacio, confia en ser la sorpresa el proxim 25 de maig.

Es el candidat de Som Valencians a la presidencia de la Generalitat Valenciana, pero tal volta molts no el coneguen. ¿Quí es Jaume Hurtado i per qué decidix entrar en politica?

Tinc 38 anys. Estic casat, tinc una filla, i soc Ingenier de Camins. Inconformiste, tenaç, lluitador, treballador, i molt reflexiu. Intente ser educat, pero ya no me vullc callar mes lo que pense. Estic en politica, perque estic fart, perque vullc ser lliure. Es un mecanisme d´autodefensa.  Ningu mos representa, i som molts els que pensem que necessitem estar representats.

¿Per qué Som Valencians i no cap atra formacio politica?

Som Valencians es un nom facil, es un nom que qualsevol pot entendre, i es un nom que tot ho diu. Hem fet un grup de gent en ganes, optimista, i que suma. Les dones son majoria, i es nota. Som un partit amable. Tenim gent que confia en el proyecte, i que cóm confia, aporta solucions, treballa. S´ho passem be junts. Hem fugit d´extremistes, de problematics,…fugir, en el sentit literal de la paraula.

Gürtel, Imelsa, Calatrava… ¿Valencia te la fama que es mereix?

Valencia tenia fama de ser una terra rica, d´oportunitats, i de gent treballadora, mamprenedora i alegre. El levante feliz, digueren…els partits de Madrit i Barcelona mos han expoliat, mos han fet mes pobres….i ara diuen que els valencians tenim en l´ADN el gen de la corrupcio… lo unic que tenim en l´ADN es una infinita pacencia,..pero aixo s´acava pronte. Els lladres se´n van tots fora pronte.

La desocupacio entre la societat valenciana es alarmant, ¿Qué propostes te Som Valencians per a combatre la desocupacio?

El paro en els jovens es alarmant. Hem de reduir imposts, hem de deixar que siga facil crear riquea, i es generen llocs de treball. Fomentar l´industria tradicional valenciana, el comerç valencià, i els productes Made in Valencia. Si lo que consumim es fa fora de Valencia, els llocs de treball tambe estaràn fora d´aci….Per aixo hem de protegir sempre lo valencià.

L´educacio es fonamental, es la base de tot. Es una llastima que l´educacio s´haja politisat, i que en les escoles en lloc d´ensenyar a pensar, s´adoctrine.

Hi ha consens en les Corts Valencianes. L’autonomia valenciana està infrafinançada. ¿Solucions?

Canviar el sistema fiscal, i el model de finançacio autonomica. Els diners dels valencians s´han de quedar en casa. Governe qui governe, ha de ser una Agencia Tributaria Valenciana qui recapte els imposts, i que no siga confiscatoria. Ha de ser una Agencia Tributaria amable i al servici dels seus “jefes”: Els contribuyents.

Radio Televisio Valenciana deixà d’emetre fa mes d’un any. ¿Som Valencians reobrirà la radio televisio publica dels valencians? ¿Haura diners per a una televisio del tamany de la tancada pel PP?

Yo no entenc que una televisio com l´antiga Canal 9 tinga que ser pagada en diners publics. Era una televisio mediocre en lo cultural, desinformadora, politisada, i partidista. I molt cara. Si s´ha de fer una televisio valenciana i publica, ha de fer-se en mes imaginacio, en menys diners, i en un model en lo  cultural com TV5, que sempre adeprens alguna cosa i en lo politic com la BBC, que li pega canya al govern.

El sistema financer valencià ha desaparegut casi per complet. ¿Quínes seran les conseqüencies a curt i llarc plaç per als valencians? ¿Qué solucions planteja Som Valencians al respecte?

Les empreses valencianes no troben la finançacio que necessiten. I els diners que invertixen en esta terra, ya no son valencians. Ara, ademes d´estar subordinats a un poder politic de fora, estem subordinats a un poder economic que està en Madrit i Barcelona.

Volem ajudes a les empreses i persones que invertixquen en la banca valenciana. Igual que existixen fondos d’inversio o existixen SICAVs que suponen beneficis economics o fiscals per als inversors, podriem estudiar alguna formula similar per a que els valencians pogueren invertir en un banca valenciana. Es tracta de que tornen a existir grans entitats financeres valencianes que aposten pels empresaris i treballadors de nostra terra.

L’ultim dia de llegislatura el Partit Popular aprovà en solitari una molt criticada “Llei de Senyes”. ¿Quína es la postura de Som Valencians sobre els simbols d’identitat del Poble Valencià?

La llei de senyes no servix per a res. Es una burla. I en un parell de mesos es derogarà. Som Valencians defen la Llengua valenciana, en la normativa ortografica de la Real Academia de Cultura Valenciana (Normes d´El Puig), la Real Senyera Coronada, i l´Himne tradicional del mestreThous.

¿Quínes serien les seues prioritats en cas d’aplegar al govern valencià?

Acabar en la corrupcio, acabant en els privilegis dels politics. Canviar el sistema de finançacio autonomica, reduir imposts, i fomentar una educacio trillingüe, i la generacio d´energia neta. Reforestar els boscs valencians, i resoldre el problema hidric en un pla a 15 anys vista, es fonamental. Sense aigua no n´hi ha ni vida ni Valencia.

Si tanca els ulls, ¿qué resultats veu per a la seua formacio en els comicis del 24 de maig?

Tenim datos que confirmen que entrarém en l´Ajuntament de Valencia, i que nos consolidem com una força clau en una decena d´Ajuntaments. Hem d´estar en les Corts Valencianes a partir del 25 de Maig. No n´hi hauran majories absolutes, i els diputats de Som Valencians en Corts Valencianes poden fer una gran faena ahi dins. Treballem per aixo.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: