ÚLTIMES NOTÍCIES

Albert Clemente (POBLE): “El polític no està per a servir-se del ciutadà, sino per a servir-lo”

A principis de mes l’agrupació local del proyecte polític Poble Democràtic – Podem trià al criminòlec i pare de familia Albert Clemente candidat a l’alcaldia de Valéncia ciutat.

Clemente, naixcut en Burjassot encara que resident en la ciutat de Valéncia des de fa molts anys, cursà els seus estudis de criminologia en la Universitat de Valéncia. Després d’un pas per l’investigació privada, actualment està especialisat en la prevenció, detecció i resolució de conflictes personals, professionals, socials i penals.

A lo llarc de l’entrevista, el candidat de POBLE Democràtic deixa constància de la vocació de servici públic del seu equip, format per investigadors, escritors, activistes culturals, socials i ecologistes.

¿Des de quan li interessa la política? ¿Cóm es produix el seu acostament a POBLE Democràtic?

Sempre m’ha interessat la política, la meua formació ha segut humanística i m’agrada molt la filosofia. Una volta, un professor de l’assignatura “Cultura Electoral” nos explicava realment que volia dir allò de la política; influir en la societat, contribuir a canviar les coses. No cal governar per a millorar la societat.

En quant a la segona pregunta, en 2012 en ocasió de confluir en un grup de gent arrant la celebració de la Convencio “Valencianisme 2012”, i donada la situació de crisis social, política i econòmica, no m’ho pensí i vaig acabar sent u dels promotors de Poble Democràtic Podem.

¿Qué te POBLE que no tinga cap atre partit?

Tenim l’ilusió de convertir al ciutadà en un agent de canvi social. Des del nostre naiximent sempre hem dit que tenim una clara voluntat de servici públic. El polític no està per a servir-se del ciutadà, sino per a servir-lo. Volem que el ciutadà siga partícip de la vida pública i de la gestió dels recursos institucionals. Nos preocupa en gran mida, el distanciament que està produint-se entre rics i pobres. El nostre proyecte està per damunt dels noms i llinages dels participants. Som un proyecte en voluntat de permanència i aspirem a ser una alternativa de govern en el moment adequat.

¿Qué hi ha que canviar en Valéncia?

En lo referent a  Valéncia ciutat, tenim la ventaja de viure en una ciutat molt amable i sostenible, en la permanent amenaça de l’especulació immobiliària i polítiques fetes d’esquenes a la ciutadania, com ha segut  el paralisat Pla General d’Ordenació Urbana. Pero hi ha que canviar la manera de fer política sobre tot, hi ha que obrir debats i contar en l’opinió dels veïns per a planificar la Valéncia que volem per al segle XXI. Nosatres proponem planificar una ciutat més interconectada en els seus barris i pedanies, en més espais verts i més infraestructures deportives publiques. Al remat, guanyar habitabilitat al temps que garantisem un creiximent sostenible.

¿Quíns creu que són els punts forts de la ciutat?

A banda de la nostra privilegiada ubicació geogràfica i un tamany ideal, tenim un patrimoni històric i cultural mal promocionat i que és i ha de ser font de turisme de calitat. Per la seua ubicació estratègica hem de ser lo que ya fórem, el motor comercial d’esta vora del Mediterràneu. Estem en el lloc ideal per a que florixquen les start up i convertir a Valéncia en el particular Silicon Valley europeu.

¿I les seues debilitats?

Fonamentalment, la mala conexió de Valéncia en el restant de ciutats de l’estat i en les principals places europees. Barcelona i Madrit estan conectades per tren en l’ample europeu  en Paris i unes atres ciutats franceses i del restant d’Europa, ¿per qué no Valéncia? La subvenció cultural que rep el Sant Pio V o el Palau de les Arts és digna de ser considerada almoina. Només són alguns eixemples per lo més preocupant és que esta situació és idèntica mane el PP o mane el PSOE en Madrit El Parc Central és un proyecte ya arreplegat en el Pla Felipe de l’any 1992 i caigut sistemàticament en l’oblit. Parafrasejant a Shylock, el personage de El Mercader de Venécia, i la seua pregunta ¿és que un valencià no té ulls? si nos pungeu ¿no sagnem? Puix pareix que no

¿Cóm deu ser el futur alcalde? ¿I el seu equip de govern?

El futur Alcalde o Alcaldesa ha de ser una persona en capacitat activa d’escoltar al ciutadà, que tinga consciència de lo que supon no només la magnitut de la Ciutat sino la seua idiosincràsia. El seu equip sobre tot ha de ser crític, no serviliste  i pulsar permanentment l’opinió ciutadana.

¿Quína posició adoptarà sobre el Cabanyal?

La posició de POBLE fon presentada en unes alegacions al Pla de Reforma Interior  de El Cabanyal, conegut tècnicament com Pepri. En dites alegacions que es poden llegir en la nostra  web, demanàvem, en primer lloc, la retirada definitiva de la prologanció de la Avinguda Blasco Ibañez i la confecció d’un Pla de Rehabilitació Integral de El Cabanyal-Canyamelar, l’introducció d’espais verts i rutes ciclistes i la protecció del Bens d’Interés Culturals entre d’atres mides.

¿Quína opinió te sobre el PGOU impulsat des de l’Ajuntament?

Afortunadament ahir confirmà el portaveu municipal del PP  en els mijos de comunicació que la revisió del Pla General quedava provisionalment paralisada. La proposta que presentava l’últim equip de govern es un desgavell perque volia créixer en dotacions, edificacions i vials a costa de pegar-li un mos de 400 hectàrees a L’Horta. Uns atres grups polítics parlen, com és el cas del PSPV, que en total serien 800 hectàrees. Al remat, nosatres també hem presentat alegacions contra esta revisió i hem demanat per supost la paralisació  i l’implementació d’un Pla Territorial Comarcal, que estiga basat en els principis del desenroll sostenible i el Conveni Europeu del Paisage

Parc Central, ¿serà realitat algun dia?

Com he comentat adés, des de l’any 1992, en el pla Felipe, ya es parla d’actuacions en el Parc Central i no ha hagut cap de govern que haja començat cap de proyecte. Volem les vies férrees soterrades i que eixe espai que ara ocupen les vies siga un nou pulmó vert públic per a la ciutat. Treballarem per a que açò siga possible

¿Creu que l’aparició de nous partits ha perjudicat al seu proyecte?

Som un proyecte a llarc determini, no considerem que cap iniciativa nos perjudique, com nosatres tampoc hem naixcut per a perjudicar a ningú. Volem oferir una alternativa als valencians que els implique directament en l’acció de govern i és eixa ciutadania la que decidira sobre l’idoneïtat del nostre proyecte. Eixa és la grandea de la democràcia

Ser un partit ‘d’estricta obediència valenciana’, ¿els favorix o els perjudica?

Més que favorir-nos lo que volem és que favorixca a la societat valenciana. Ya hem vist lo que supon per a Valéncia ser governats per proyectes estatals. Acabem de parlar i és un tema molt important per a la Ciutat de Valéncia del Parc Central, pero també tenim el greu problema de la paralisació de les obres de la llinea 2 del metro, o els problemes de l’aparcament subterràneu proyectat enfront del Mercat Central. Només són uns quants eixemples sagnants.

Al fil de la pregunta anterior, ¿es veu perjudicada Valéncia per no dispondre d’un partit valencià fort en el govern, o és indiferent?

No tinc cap dubte que en una formació política d’estricta obediència política en el govern, no tindríem estos problemes de infrafinançació. Pero no només això. Des de Poble estem convençuts que en la nova llegislatura del Parlament dels Diputats en Madrit, se té que encetar sí o sí un perillós meló, el del model territorial i de possible reforma de la Constitució. Necessitem eixe partit, pero també necessitem un consens de mínims innegociable per a Valéncia entre totes les forces democràtiques valencianes

D’obtiendre representació en l’Ajuntament, ¿cultura del pacte o oposició constructiva?

Ni una ni atra, acorts puntuals en tot lo considerem beneficiós per als ciutadans de Valéncia Ciutat

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: