ÚLTIMES NOTÍCIES

La nostra cuina: Ossos de Sant

ossos de santDespres d’un temps de descans tornem en una nova edicio de “La nostra cuina, el receptari tradicional de l’Horta”. En esta ocasió, degut a la proximitat del Dia de Tots Sants, hem decidit portar-vos la recepta d’un dels dolços tipics d’esta data: Els Ossos de Sant.

Se te constancia de que els Ossos de Sant ya s’elaboraven des de començaments del segle XVII, i consistix en un dolç elaborat de massapà i farcit de crema de rovell d’ou. S’elaboraven per al dia de Tots Sants coincidint en l’epoca de recoleccio de l’armela.

Ingredients (4 persones):

(Per a elaborar el massapà)
-150 grams d’armela en pols
-200 grams de sucre
-100 grams d’aigua
-Unes gotes d’extracte de vainilla (opcional)

(Per al dolç de rovell)
-Quatre rovells d’ou
-100 grams de sucre
-50 grams d’aigua

(Per a decorar)
-Sucre glass

Preparacio:

Per a l’elaboracio del massapà posem en el foc l’aigua i el sucre fins fer un almivar. Posteriorment afegim l’armela en pols i les gotes d’extracte de vainilla. Ho barrejem tot fins formar una pasta uniforme. Deixem refredar.

Per a l’ebaoracio del dolç de rovell fem un almivar el l’aigua i el sucre. Batem els rovells d’ou mentres poc a poc anem afegint l’almivar que hem preparat anteriorment. Ho posem al foc al bany maria mentres regirem fins que espesse, sense que arribe a bollir. Ho retirem del foc i deixem refredar.

elaboracio ossos de santUna volta que el massapà que hem elaborat està gelat, el pastem i estenem en un roll de cuina, posant baix sucre glass per a que no es pegue. De la massa resultant talla tires llargues d’uns 5 centimetros, i reompli-les en el dolç de rovell. Unix les tires de massapà i moleja-les per a deixar-les en forma de tubos cilindrics. Pots decorar-ho fent circuls o marques en una forqueta o cullera i espolvorejant sucre glass.

Finalment talla els ossets en rectanguls de 4 centimetros i ya tens els teus Ossos de Sant preparats per a endolcir el dia de Tots Sants.

Anuncios

1 Comentario en La nostra cuina: Ossos de Sant

  1. Del poble // 27/10/2013 en 22:16 // Responder

    no pareix complicat, heu probarem a fer

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: