ÚLTIMES NOTÍCIES

La nostra cuina: Coca de llanda

coca de llandaEn la tercera entrega de “La nostra cuina, el receptari tradicional de l’Horta“, vos portem la recepta d’un dels postres mes tipics de la comarca, la coca de llanda (o coca bova), perfecte acompanyant per al cafe de despres dels menjars, per al desdejuni, el berenar… ¡per a qualsevol moment!

Ingredients:

– Pell rallada d’una llima gran.
– 3 ous.
– 3 mides* de farina.
– 2 mides* de sucre.
– 2,5 mides* de llet.
– 1,5 mides* d’oli (si es d’oliva, en una sobra)
– Canella en pols.
– 1 sobre de rent Royal.

*Per a les mides utilisar el recipient d’un yogurt.

Preparacio:

Com a pas previ per a la preparacio encenem el forn i el posem al maxim. En un recipient lo suficientment gran, afegim tots els ingredients a excepcio del rent i ho removem tot be fins obtindre una massa homogenea. La cantitat de canella dependrà de cada reposter/era, en principi lo suficient per a donar-li color.

A continuacio preparem el mole per al forn, recobrint el fons i les parets en paper d’alumini (tingau en conte per a l’eleccio del mole que este postre aumenta el seu volum). Quan tinguem el mole preparat afegim el rent a la massa, ho removem be i ho vertim tot en el mole ya preparat. Espolvorejem sucre i canella per la superficie i introduim el mole en el forn.

Aproximadament als 10 minuts, la massa ya haurà alcançat el seu volum maxim, en eixe moment, reduirem la potoncia del forn al minim i ho deixarém atres 10 minuts fins que la superficie quede dorada.

Finalment traguem la coca del forn i la deixem gelar. En un ratet ya estara perfecta per a fruir d’ella en qualsevol moment del dia.

Nota: Si voleu de forma opcional i per a donar-li un gust diferent al tradicional, durant la preparacio de la massa se pot afegir ralladura de chocolate, taronja o qualsevol atre ingredient que vos agrade.

Anuncios

12 Comentarios en La nostra cuina: Coca de llanda

 1. sent no estar totalment d’acord. La levadura Royal es un invent més modern i noforma part de la recepta tradicional, si en cambi el paperets de llimona, (bicarbonato sódico i acido tartárico). Trobe a faltar tambe la llet.
  Salut i profit

  • Gracies per compartir la teua opinio en tots nosatros. La coca de llanda es un dels postres mes estesos a lo llarc de la nostra terra i les variacions en la recepta son habituals inclus entre pobles veïns.

   • Juanjo // 05/05/2013 en 20:48 //

    realment no es cap variacio, sempre sa fet en paperets de llimona, el blau i el blanc, aixina es l’autentica recepta.

 2. Habrá que poner leche o el yogur ?

 3. Jo soc de sagunt i tambe soc del pareixer que la recepta original es en els paperets de llimona i que niaura que posarli llet o el iogur , aixo tambe es el que diu ma mare que te 83 anys y crec que sap el que diu , de totes formes molt bona esta seccio un salut

 4. Definitivament falta 1,5 mides de llet. Sino eixiría una masa molt dura. I la proporció es “Mida de farina = mida oli+mida llet”. I sí, eren paperets de llimoná (bicarbonat-blau- i tartaric-blanc-). M´enchisa difondre tot lo valenciá . Un salut.

 5. Este es el bizcocho de siempre,,el que conozco desde hace mucho tiempo,,con el yogurt..

  • LA TORTA DEL YOGUR ES POSTERIOR A LA TORTA EN LLANTA, EL BIZCOCHO DEL YOGUR TIENE SOLO COMO 30 Ó 35 AÑOS
   Y LA TORTA EN LLANTA MAS DE UN SIGLO

 6. he estado años intentando encontrar esta receta. cada vez que voy a España (Valencia) de vacaciones compro coca de llanda en el hoirno de la esquina……acabo de meterla en el horno…..ya os diré como me ha salido! Saludos de una Valenciana desde Holanda!

 7. Yo no estoy de acuerdo en el tiempo de cocción. Si a los 10 minutos bajamos la temperatura la ” coca” pierde parte del volumen. Lo ideal es, encender el horno a 170º ,y solamente la parte de baja, desde el momento que empezamos a preparar la masa. Se mete en el horno, sobre la mitad de la parrilla y alrededor de 30\35 minutos esta lista.Buen provecho.

 8. si poseu sobres d litines o llimonaes ix esponjosa

 9. amparofosalabjos@gmail.com // 19/06/2014 en 20:20 // Responder

  yo la hago con 5 huevos 2 vasos de leche 2 de azucar 1 vaso de avceite la ralladura de un limon 550 g de harina y 4 papelitos de cada de limonada mientras la preparo caliento el horno ha 200 grados arriba y abajo y cuando la pongo en el horno solo dejo la parte de abajo en cendida y en 30/35 minutos ya esta

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: